#00a89c
1
0
106

Història

Història

Situació:

Benafer és un municipi situat en la comarca de l'Alt Palancia on el paisatge predominant és l'olivera centenària. Destaquen entre els seus productes agrícoles el seu excel·lent oli d'oliva verge, així com les seues cireres i ametles.

Les activitats econòmiques principals les conformen el sector agrícola i el turisme rural.

Història:

El municipi transmet el seu origen àrab, encara que podem trobar restes ibers en les rodalies de la Partida de Sant Roque així com en la Partida Castillejo, i es van trobar restes prehistòriques en la Cova Cerdanya.

Després de la conquesta cristiana a la fi del segle XIII, per part de Jaime I i una primera repoblació i la primera expulsió dels moriscs, va anar en 1379 quan el Bisbe de Sogorb, Iñigo de Valterra compre les terres per a donar-les a repoblar a 20 pobladors cristians, segons obra en la Carta de poblament.

Històricament inclosa en Baronia de Xèrica com alqueria des de temps de la repoblació, ha seguit molt vinculada a aquesta població al llarg de la història.

Després de la Guerra Civil, en la qual el poble va patir nombroses destrosses, es va reconstruir en gran manera, però conservant tot el sabor d'un municipi rural.