Ajuntament de Benafer

Llocs d'interés
Recorregut urbà:

Benafer conserva el sabor tradicional de poble de muntanya, amb carrers estrets, cases de pedra, i la tranquil·litat de les seves places.

Entre elles destaca la Plaça Major, amb una monumental font i l'Església parroquial del Salvador de segle XVII, de senzilla factura i decoració.

Prop d'ella, la plaça on vam trobar l'Ajuntament i dos antics safarejos on fins a fa poc encara rentaven les dones.

 

Paratges naturals:

En el terme de Benafer, podrem trobar paratges únics com la Cova de la Cerdaña, de grans dimensions amb les seves nombroses estalactites i estalagmites.

Entre les importants altures destaca el Mont Peñáguila i també són nombrosos les deus de cristal·lines aigües com la Fuensanta, El tercio, la Fandagueda, la Fuensantilla, Sant Joan i la Font de les Nogueres, que conta amb una zona d'esbarjo molt agradable i una frondosa arbreda. Benafer es troba en la cridada Ruta dels Brolladors per l'Alt Palencia.

El senderisme és una de les activitats amb les quals mes va a gaudir el visitant, i així nombrosos camins ens oferixen la possibilitat de passejar entre els frondosos boscos i fèrtils camps de Benafer, entre ells la Via Verda Ulls Negres, antiga via fèrria minera, recentment senyalitzada i les senderes GR-/, PRV-62, 63.4 i 63.5.

D'orografia accidentada en el seu terme municipal, els boscos de vegetació mediterrània acompanyen al viatger al llarg d'aquests innombrables passejos que es poden realitzar, gaudint d'un clima suau i fresc i una rica fauna entre pins i carrasques.

A escassos metres del poble, en l'alt de Sant Roc, vam trobar l'Ermita del Sant, d'estil senzill, des de la qual s'aprecia una magnífica panoràmica del poble.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Formulari de cerca

 

Site developed with Drupal