Ajuntament de Benafer

Història del poble
SITUACIÓ I HISTÒRIA

Situació:

Benafer, municipi situat en la comarca de l'Alt Palencia, es troba situat en un pla on el paisatge predominant és l'olivera centenària.

Destaquen entre els seus productes agrícoles el seu excel·lent oli d'oliva verge, així com les seves cireres i ametlles.

Les activitats econòmiques principals les conformen un assecador de pernils, les activitats agrícoles i un incipient turisme rural.

 

Història:

El municipi transmet el seu origen àrab, encara que podem trobar restes íberes en les proximitats de la Partida de Sant Roc, i es van trobar restes prehistòriques en la Cova Cerdaña.

Després de la conquesta cristiana a la fi del segle XIII, per part de Jaime I i una primera repoblació i la primera expulsió dels moriscs, va anar en 1379 quan el Bisbe de Sogorb, Iñigo de Valterra compro les terres per a donar-les a repoblar a 20 pobladors cristians, segons obra en la Carta de poblament.

Històricament inclosa en Baronía de Xèrica com alquería des de temps de la repoblació, ha seguit molt vinculada a aquesta població al llarg de la història.

Després de la Guerra Civil, en la qual el poble va sofrir nombroses destrosses, es va reconstruir en gran mesura, però conservant tot el sabor d'un municipi rural.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Formulari de cerca

 

Site developed with Drupal